afdelingen

Elke afdeling wordt gerund door een eigen bestuur en deze organiseren de verschillende activiteiten. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor de leden van Jongeren 19nu. Niet-leden kunnen kennis maken met de vereniging door een activiteit als introducé. Hieronder meer informatie over de afdelingen en hun activiteiten.

NOP

De Noordoostpolder is de jongste afdeling onder de vlag van Jongeren 19nu, maar heeft daarnaast de langste historie. De afdeling bestaat uit de verenigingen Crespa, JOEK, Mix-ML en N.E.T. Deze verenigingen vinden hun oorsprong in het jongerenwerk van de kerken en agrarische werk, veelal ouder dan de provinciale vereniging. Naast haar activiteiten vanuit de Buren is de afdeling NOP met name bekend van het Dijkfeest. Dit feest is al ruim 30 jaar een begrip! Kijk ook eens op www.j19nu-nop.nl.

De Buren is het clubgebouw van de afdeling NOP van Jongeren 19nu

Crespa

Binnen de Noordoostpolder is Crespa, als jongerenvereniging, actief in en voor de dorpen Bant, Creil en Rutten. Leden komen echter ook van buiten deze dorpen en zelfs van buiten de polder. Crespa betekent: Creil en Rutten Evenaren Samen Praktisch Alles.

Crespa organiseerd verschillende activiteiten, zoals busreizen naar discotheken, een ski-uitje en sportactivieiten. Het Crespa-schuurfeest is het eerste schuurfeest in de aanloop naar de zomerstop. Alle activiteiten en meer informatie over Crespa is te vinden op www.crespa.nl.

JOEK

Het samengaan van de toenmalige Meisjesbeweging Arnhem (MBA) en de Jonge Boeren- en Tuindersbond (JBTB) in Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) afdeling Ens-Kraggenburg legt in 1965 de basis van JOEK. In 1971 werd de naam veranderd in JOEK (Jongeren Organisatie Ens - Kraggenburg). Vanaf 1984 gaat de JOEK verder als algemene vereniging zonder de katholieke grondslag.

De activiteiten zijn van zeer uiteenlopende aard. Het merendeel van de activiteiten staat in het teken van sport en ontspanning, waaronder een zaalvoetbaltoernooi, disco-uitstapjes en een jaarlijkse uitwisseling met andere jongerenverenigingen uit Nederland. De bekendste activeiten zijn de autocross op Koninginnedag (i.s.m. Dorpsbelang Ens) en het jaarlijks JOEK-feest. Meer informatie via de website www.j19nu-joek.nl.

Mix-ML

In Marknesse en Luttelgeest is Mix-ML actief. Hier geeft Mix-ML invulling aan de vrijetijdsbesteding van haar leden, als onderdeel van Jongeren 19nu. Mix-ML werkt als enige binnen J19nu met aspirant-leden. Vanaf 15 jaar is het mogelijk kennis te maken met Mix-ML, vervolgens kan men vanaf 16 jaar lid worden van J19nu.

Jaarlijks organiseert Mix-ML o.a. een uitwisseling, busuitjes, een ledenweekend en sporttoernooien. Een bekende activiteit is het Kerstvolleybal en feest op 2de Kerstdag. Lees meer over Mix-ML op www.mix-ml.nl.

N.E.T.

N.E.T. is één van de vier afdelingen binnen de Noordoostpolder, waarvan de meeste leden uit de dorpen Nagele, Espel en Tollebeek komen. De naam is dus heel logisch.

Net als de ander afdelingen organiseert N.E.T. sport-, onspannings- en culturele activiteiten, al dan niet in samenwerking met de andere NOP afdelingen. Jaarlijkse wordt, speciaal voor N.E.T.-leden het 'Kerst-Middag-Avond-uitje' (KMA) georganiseerd, waarbij ergens gegeten wordt met aansluitend een stapavond. Bekende activiteiten zijn het Midwinterfeest in februari en het Eierengooien + feest op Hemelvaartsdag. Kijk op www.neteffebeter.nl voor actviteiten en meer informatie.

Dronten

De afdeling Dronten is opgericht in 1970 door een aantal plattelandsjongeren. Binnen de agrarische gemeente Dronten is dit karakter en de functie altijd bewaard gebleven. De afdeling is onderverdeeld in een groot aantal commissies en werkgroepen. Deze zijn allemaal vertegenwoordigd in het betuur van de afdeling Dronten. Vergadering en een groot aantal activiteiten vinden plaats in het eigen verenigingsgebouw 'Cultus Inn'. Bekende themafeesten zijn de Flugelparty, Beierse Avond, Oud en Nieuw en de schuimparty. Samen met studentenvereniging USRA organiseert de afdeling Koninginnenacht en Koninginnedagfeesten. Naast de genoemde feesten zijn er ook sport- en ontspanningsactiviteiten. Voor een overzicht van activiteiten en overige informatie kijk je op www.cultusinn.nl.

De Cultus INN is het clubgebouw van de afdeling Dronten van Jongeren 19nu.

Lelywolde

Als afdeling van J19nu is Lelywolde met name actief in Zeewolde. Leden komen uit de gemeentes Lelystad en Zeewolde, waaruit de naam Lelywolde gevormd is. De meeste activiteiten worden georganiseerd in verenigingsgebouw 'Groene Schuur', zoals thema- en feestavonden. Bekend themafeesten zijn o.a. Malibuflirtnight, Beachparty en als seizoen afsluiter Bubbelicous. Naast feesten organiseert de Groeneschuur ook activiteiten zoals bijvoorbeeld de open dag op tweede paasdag. Lelywolde neemt ook deel aan ZOJO, het overleg tussen de jongerenorganisaties in Zeewolde, en is zij gesprekspartner voor de gemeente en politie met betrekking tot jongeren. Voor meer informatie over de afdeling Lelywolde kun je een kijkje nemen op www.groeneschuur.nl.

De Groene Schuur is het clubgebouw van de afdeling Lelywolde van J19nu.